FELIR

Január 1-jétől csak a FELIR azonosítóval rendelkező vállalkozóktól lehet majd a 2008. évi XLVI. törvény hatálya alá eső termékeket vásárolni, illetve további értékesítésre, szállításra és tárolásra átvenni. A nyilvántartásba vételt tanúsító FELIR számot – a zökkenőmentes átállás érdekében – már idén januártól elérhetővé teszi weboldalán a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH).

FELIR kereső itt

 

Első magyarországi tárolási hely bejelentése

A külföldről (más EU tagállamból, vagy az Európai Unión kívüli, úgynevezett harmadik országból) forgalmazási céllal behozott élelmiszerek esetén, ha a vállalkozás telephelye az első magyarországi tárolási hely, az üzemeltető vállalkozónak ezt a tevékenységét be kell jelentenie, és a beérkezett szállítmányokról – az élelmiszer-előállítással és -forgalmazással kapcsolatos adatszolgáltatásról és nyomonkövethetőségről szóló 3/2010. VM rendelet (3/2010. (VII. 5.) VM rendelete) szerint – rendszeresen jelentést kell küldenie.

A megyei igazgatóságok és járási hivatalok elérhetősége megtalálható a NÉBIH hivatalos honlapján (www.nebih.gov.hu) az „elérhetőségek” menüpont alatt, vagy a http://www.kormanyhivatal.hu.

KVD-Pro Kft
Fotók: Mounier Noémi
A képek szerzői jogvédelem alatt állnak!