Az elektronikus adatszolgáltatás benyújtásának feltételei

Az adatszolgáltatások benyújtásának technikai és adminisztratív feltételei.

Az elektronikus benyújtás technikai feltételei

Ügyfélkapu regisztráció: A nyomtatványok beküldéséhez ügyfélkapu regisztráció szükséges azon természetes személyek részére, akik adatszolgáltatóként vagy adatszolgáltató szervezet nevében az adatszolgáltatást benyújtják. Az ügyfélkapu regisztrációról további információt itt olvashat: https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu

Nyomtatványkitöltő program: Az elektronikus űrlapok kitöltéséhez nyomtatványkitöltő program telepítése szükséges, melynek legfrissebb verziója letölthető az alábbi címről: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/adonyomtatvany.html

Internet kapcsolat: A kitöltött elektronikus űrlapok beküldéséhez használja a kitöltő programban a nyomtatvány közvetlen beküldése az ügyfélkapun keresztül menüpontot, melyhez internetkapcsolat szükséges.

 

A benyújtás adminisztratív előfeltételei

 

Egyedi környezetvédelmi azonosító igénylése: A környezeti alapnyilvántartásról szóló 78/2007. (IV. 24.) Korm. rendelet alapján egyedi környezetvédelmi azonosító (KÜJ, KTJ) adat hiányában adatszolgáltatás nem teljesíthető. Azonosítók igényléséhez a KAR adatlap elektronikus úton történő benyújtása szükséges.

Beküldésre való jogosultság igazolása KAR MEGH adatlap beküldésével: Amennyiben az adatszolgáltatásra kötelezett egy szervezet, úgy az elektronikus úton történő adatszolgáltatás előzetes feltétele, hogy a KAR adatlap csomag MEGH adatlapjának kitöltésével és beküldésével a benyújtó regisztrálja magát az OKIR-ban, mint a szervezet nevében környezetvédelmi adatszolgáltatást benyújtó természetes személy. Ezen személynek ügyfélkapu regisztrációval szükséges rendelkeznie.
Amennyiben az adatszolgáltatásra kötelezett egy természetes személy és az adatszolgáltatást saját ügyfélkapus regisztrációjával kívánja benyújtani, úgy az ügyfélkapus adatainak (név, e-mail cím, anyja neve stb.) OKIR-ban való felvételéhez a KAR adatlap csomag benyújtása szükséges, legalább a KÜJ lap kitöltésével. Azonban MEGH adatlap beküldése szükséges, abban az esetben, amikor az adatszolgáltatásra kötelezett természetes személy más természetes személyt kíván megbízni adatszolgáltatásai benyújtásával.
Az OKIR-ban regisztrált személy bármely környezetvédelmi szakterülettel (hulladékgazdálkodás, levegőtisztaság-védelem, vízvédelem) kapcsolatosan benyújthat adatszolgáltatást az érintett hatóság(ok)hoz. A KAR adatlap csomag egyszeri beküldésével egy ügyfélhez (KÜJ) tartozóan több meghatalmatott személy is megjelölhető. Azonban minden egyes ügyfélhez (KÜJ) külön-külön KAR adatlap csomag kitöltése és benyújtása szükséges.

KVD-Pro Kft
2019. november
h K s c p s v
« máj    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Hírek