Bejelentés, nyilvántartás, bevallás, befizetés

Bejelentés

A kötelezett a termékdíjköteles termékkel végzett tevékenységét az állami adóhatóságnál annak megkezdésétől számított 15 napon belül bejelenti, továbbá nyilatkozik arról, ha a termékdíj-kötelezettségét egyéni hulladékkezelést teljesítőként vagy termékdíj átalányfizetésre jogosultként teljesíti.

A termékdíj-kötelezettségre kiható bármely változást a kötelezett, annak bekövetkeztét követő 15 napon belül köteles bejelenteni.

A fentiekben meghatározott határidő elmulasztása esetén a kötelezett az átalányfizetésre, a készletre vételre, továbbá az egyéni hulladékkezelésre vonatkozó szabályokat nem alkalmazhatja,54 kötelezettségét az általános szabályok szerint köteles teljesíteni. A határidő elmulasztása esetén igazolásnak nincs helye

A bejelentést meghatározott adattartalommal, az adóhatóság felé, az erre a célra rendszeresített …TKORNY nyomtatványokon.


Nyilvántartás-vezetési kötelezettség

A kötelezett a termékdíjköteles termékekkel, hulladékaikkal, továbbá a nem csomagolószerként forgalomba hozott, a csomagolószer-katalógusban meghatározott termékekkel kapcsolatos kötelezettségek teljesítésének ellenőrizhetősége céljából a valóságot tükröző nyilvántartást köteles vezetni. A nyilvántartásnak meghatározott adatokat kell tartalmaznia, egyéb tekintetben formai követelmény nincs meghatározva.

A kötelezett a befizetendő termékdíj nettó összegét negyedéves bontásban tartja nyilván.


Bevallási kötelezettség

A kötelezett – az átalányfizetést választó kötelezett kivételével – a nyilvántartása alapján az állami adóhatósághoz – annak honlapján közzétett – elektronikusan támogatott formanyomtatványon (…KTBEV), elektronikus úton és formában, negyedévente, a tárgynegyedévet követő hónap 20. napjáig bevallást nyújt be.


Befizetési kötelezettség

Az adó-megállapítási időszakban (tárgynegyedévben) forgalomba hozott vagy saját célra felhasznált termékdíjköteles termék mennyisége után keletkezett termékdíj-fizetési kötelezettséget a bevallás benyújtására meghatározott határidőig kell teljesíteni. Ez az általános szabályok értelmében a tárgynegyedévet követő hónap 20. napját jelenti.

környezetvédelmi termékdíj5

KVD-Pro Kft
2020. szeptember
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Hírek