Melyik számú elektronikusan támogatott nyomtatvány benyújtásával kell regisztrálni a bevalláshoz?

  • A környezetvédelmi termékdíj vonatkozásában meg kell különböztetni a regisztrációs kötelezettséget és a bejelentési kötelezettséget. Mindkét kötelezettség teljesítéséhez szükséges nyomtatvány a testület honlapján, a környezetvédelmi termékdíj menüpont alatt megtalálható. letöltés itt

 

Melyik szervhez lehet benyújtani a bejelentéseket?

  • Mind a regisztrációs kötelezettséget, mind pedig a bejelentési kötelezettséget a kötelezett székhelye (székhely hiányában a telephely) szerint illetékes NAV-hoz kell benyújtani. Az első bejelentést elektronikusan kitöltve, személyesen vagy postai úton kell benyújtani.

 

Mi történik, ha késve ismeri fel a vállalkozás, hogy kötelezett a termékdíjban?

  • Lehetőség van arra, hogy akár önállóan, vagy szakember segítségével visszamenőleg elkészítse a  pótbevallását. A termékdíj megfizetése mellet késedelmi pótlék számítása is szükséges lehet.

 

Milyen összegű bírságra lehet számítani késedelmes bevallás, vagy elmulasztás esetén?

  • A NAV mérlegeli, hogy az érintett vállalkozás követett e hasonló mulasztást.  Az adóhiány 100 %-a is lehet.

 

Külföldről behozott árunál milyen termékdíj fizetési kötelezettség keletkezhet?

  • Magyarország területére az Európai Közösségből, harmadik országból (EU-n kívüli országok) beszállított termékek csomagolására környezetvédelmi termékdíjat kell fizetni.
  • termékdíjat kell fizetni a csomagolószerekre, egyéb műanyag termékekre, továbbá a reklámhordozó papírokra, elektromos és elektronikai berendezésekre, azok bizonyos részére, irodai papírokra, egyéb vegyipari termékekre, gumiabroncsokra, kenőolajokra és az akkumulátorok után is.

 

 

 

 

 

 

TEGYE FEL ÖN IS KÉRDÉSÉT A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN!

Leave a Reply

KVD-Pro Kft
2020. szeptember
h K s c p s v
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Hírek